Manuál pre agilnú adaptáciu a transformáciu

Agilnýou transformáciou si (ne) úspešne prešlo hŕbu spoločností a vylámali zuby veľa "agilných koučov". Čo sa (ne) odporúča a ako to celé zvládnu aj v divíziách ako je HR, Sales, alebo Marketing? O tom sú najnovšie best practice, pod názvom AgileSHIFT ™.Od Axelos.

Dalšia agile metodika? Nie. Agilná transformácia? Áno.

Inovácia a zmena pravidiel, podľa ktorých sme dodnes fungovali, nás núti reagovať pružnejšie. To znamená využiť agilné transformáciu. Prečo? Pretože chcete riadiť tímy a vlastne celú firmu, ktorá vie lepšie, než konkurencia

  • prispôsobovať služby na mieru
  • doručovať produkty (rýchlosť / kvalita)
  • reagovať na rastúce požiadavky zákazníkov

V mnohých odvetviach je navyše agilita jedinou správnou reakciou na dynamiku trhu, zákazníkov a technológií. Čo viac, je priamo spojená s ich existenciou a prežitím na trhu.

AgileSHIFT je na trhu krátko. Naozaj nejde o ďalšie agilné metodiku pre IT projekty, ako je Scrum. Ide o manažérske riešenie pre celú organizáciu. Metodiku možno využiť pre školenie, certifikáciu, ale aj koučovanie a poradenstvo pri adaptácii a transformáciu.

AgileSHIFT = agilné posun, agilný transformácia kultúry celej organizácie

Ak si vezmete odporúčanie spísané v "guidance" AgileSHIFT za svoje, získate sprievodca na kľukatej ceste agilné transformácie. Nielen v IT, ale naprieč celou organizáciou. A práve v tom je jeho sila. Ohýbať Scrum na oddelenie Marketingu, HR, alebo ho zavádzať v Sales nie je vôbec jednoduché. Ba čo viac, ide o prekážku v úspešnej agilné transformácii.

Princípy a procesy AgileSHIFT pomáhajú zmeniť myslenie a rozvíjať agilné techniky tam, kde sa dodnes pracuje tradičným, konvenčným spôsobom. A to sú práve manažérske posty v obchode, marketingu a HR.

Tu vám navyše môže pomôcť aj manažérska simulácie, napr. Grab Pizza. Na príbehu spoločnosti podobnej Dámejídlo.cz Prečo? Ide o najlepší spôsob, ako zlepšiť synergiu medzi IT a biznisom!

Čo je to ten agile?

Ešte, než sa pozrieme na to, čo je prináša AgileSHIFT nie je od veci si ujasniť: čo je to vlastne agilný metodika.

Veľmi jednoducho povedané, ide o kombináciu osvedčených postupov a rozmanitých techník, používaných vo vývoji produktov a služieb (najmä vo vývoji softvéru), v ktorých má agile svoje korene.

Avšak za roky existencie sa usadil aj ďalších činnostiach a divíziách, ako je Marketing, Obchod, HR atď. Je prakticky jedno o akú agilné metodiku ide. Všetky majú svoje princípy, hodnoty a zásady zakotvené v dokumente, ktorý sa nazýva Agile Manifesto.

Agilné metodiky sú veľmi populárne, využívajú sa v rôznych prostrediach. Aplikujú rozmanité agilné techniky. A každý druhý projektový tím je agilný. Hoci nie všetky problémy možno riešiť s pomocou agile a rad firiem ho neaplikuje správne, využitie týchto princípov aj tak výrazne prispieva k splneniu projektových cieľov.

A s každou ďalšou skúseností a ďalším projektom sa kvalita agile projektov dvíha. Najväčším problémom totiž stále je tvorba "izolovaných" agilných tímov, ktoré nemajú podporu v rámci celej organizácie

Akých benefitov dosiahnete s AgileSHIFT?

AgileSHIFT prináša návod aj tréning (vrátane možnosti certifikácia) pre záujemcov o efektívne vykonávanie transformačných zmien v organizáciách. Každý sa môže zoznámiť s best-practies prístupom zahŕňajúcim potrebné znalosti, postupy, role a najmä princípy.

AgileSHIFT je jednoduchý a prispôsobiteľný rámec, ktorý možno aplikovať v akomkoľvek prostredí. Úspešnú transformáciu nemožno zabezpečiť v jednom oddelení alebo v jednej oblasti (napr. Projektový management). Pre úspešnú transformáciu organizácie je potrebné komplexný pohľad. A ten metodike rozhodne nechýba.

AgileSHIFT je užitočným a štruktúrovaným nástrojom pre lídrov zmien v organizácii, ktorí chcú pripraviť organizáciu pre prežitie v podmienkach dynamických trhov plných nečakaných zmien.

AgileSHIFT nekonkuruje Scrum. Ale svojím presahom ho skvele dopĺňa.

AgileSHIFT je určený organizáciám, ktoré potrebujú uskutočniť transformačné zmenu (prístupu, vnútorná kultúry, správanie) a majú záujem "prebudovať" tradičný prístup k prístupu dynamickému, agilnému.

K tomu nemožno pristúpiť izolovane a napríklad implementovať agilné rámca pre riadenie projektov (napr. SCRUM). Jeden výborne fungujúci, ale izolovaný tím nie je zárukou úspešnej transformácie.

K transformácii je potrebné pristupovať komplexne a je nevyhnutné do tejto transformácie zapojiť celú organizáciu. A nestačí izolovane transformovať IT, obchod, marketing, HR ai. Pre efektívne "agilná posun" (AgileSHIFT) je potrebné vôľa a vzájomnej spolupráce v rámci celej organizácie.

Pre agilné posun je potrebné zapojenie všetkých zainteresovaných, vzájomná podpora a spolupráca. S transformáciou je typicky spojená zmena zavedených "tradičných", alebo ak chcete konvenčných manažérskych postupov.

AgileSHIFT je určený pre akékoľvek organizácie a možno ho úspešne využiť v rámci celej organizácie bez ohľadu na oddelenia či rolu. Tento rámec je určený pre tých, ktorí hľadajú návod na zmenu, ktorá je biznisovo orientovaná a ktorej cieľom je zvýšenie konkurencieschopnosti organizácie.

AgileSHIFT vs SCRUM Master

AgileSHIFT je agilná metodika určená najmä pre non-IT role a agilné posun (shift) celej organizácie. Tým cielia na Top Management. Nejde tu o SCRUM Mastery, Product Owner a Developery.

V úlohe SCRUM Mastera, alebo Agile kouča máte rad povinností. Pritom transformácia vyžaduje v rôznych oddeleniach úplne odlišný prístup k evanjelizácii a s tým aj iný spôsob interného vzdelávania. AgileSHIFT dáva všetkým, ktorí nie sú štandardných agilných roliach tie nástroje, ktoré potrebuje pre svoju vlastnú prácu.

AgileSHIFT prináša agilitu a princípy tohto moderného spôsobu riadenia do HR, Marketingu, Obchodu, ale aj Team lídrom a ďalším vedúcim manažérom. Metodika vám poskytne to najlepšie best practice pre agilné transformáciu celej organizácie.

Získajte AgileSHIFT certifikáciu!

Tiež ste už počuli o najnovšie metodike (guideline) AgileSHIFT a premýšľate, v čom sa líši od ostatných, ako je SCRUM, alebo Kanban a ďalšie? Navyše tu existuje hromada ďalších metodík a frameworkov, ktoré majú v názve slovíčko "agilné". Takže otázka je, aký zmysel má a potrebujeme vôbec AgileSHIFT?

Príďte si pre znalosť a získajte medzinárodnú certifikáciu AgileSHIFT. Kurz AgileSHIFT je koncipovaný s cieľom získať potrebné vedomosti a pochopiť prístup pre agilné transformácie. Súčasťou kurzu je tiež možnosť certifikačnej skúšky, vďaka ktorej úspešní kandidáti majú možnosť získať medzinárodne uznávaný certifikát.

AgileSHIFT™ kurz + certifikácie

Ktoré firmy využívajú agilné princípy a techniky?

Náhodne: IBM, Google, Spotify, 3M, Microsoft, Apple, Citibank .. Prakticky všetky spoločnosti z rebríčka Fortune 500 sa bez agile metodiky nezaobídu. Z domácich možno spomenúť určite napr. Raiffeisen Bank a ďalšie a ďalšie .. Dnes je skôr otázkou, ktorá spoločnosť ešte agilné techniky nevyužila, alebo netestuje. A tieto techniky testujú na simuláciách preto, že im umožňuje v simulovanom prostredí otestovať správne zvolenú stratégiu a tú následne upraviť, zefektívniť a implementovať. Že možno takto ušetriť milióny dolárov, vďaka investícii do 1 denný simulácie sa môžete presvedčiť tu

Chcete získať darček k narodeninám?