7 dôvodov prečo aj vy potrebujete kurz Certified Ethical Hacker

Zabudnite na investovanie do realít, zlata, Bitcoin. Ak niečo rastie raketovým tempom, tak kybernetická bezpečnosť. Kam investovať niekoľko desiatok tisíc a zaistiť si výnos v tisícoch percent, akcelerovať kariéru a byť u zamestnávateľov skutočne žiadaný? Túto skratku si zapamätajte: C|EH. Ešte o nej budete veľa počuť.

Keď sa bavíme o tom, prečo je dobré získať nejaké základy kybernetickej bezpečnosti, myslíme tým najčastejšie základy etického hackingu.


Keby túto minimálnu znalosť mali všetci tí, ktorý sa motajú okolo IT projektov a snažia sa digitalizovať firmy, procesy (myslím tým vývojárov, manažérov projektov, IT architekti, šéfovia Chief Security Officer (CSO), alebo Chief Information Officer (CIO), svet by bol oveľa bezpečnejší.


Situácia okolo "New Normal" spôsobená pandémiou síce urýchľuje digitálnu transformáciu vo všetkých odvetviach, ale má to aj svoje tienisté stránky. IT bezpečnosť čelí novým výzvam a skrytým hodnotám. A to v masívnom meradle. V TAYLLORCOX vidíme najväčší problém toho, že sa najskôr niečo postaví, spustí a až za prevozu zisťuje, ako deravé a nebezpečné to vlastne je.

Základný program, ktorým by mal začať každý, kto to myslí s kybernetickou bezpečnosťou vážne je Certified Ethical Hacker. Vzhľadom k častým otázkam, tu máte TOP dôvody, prečo by táto certifikácia mala byť aj vo vašom CV.

CERTIFIED ETHICAL HACKER (C|EH) v 11

Dôvod, prečo sa táto certifikácia stala synonymom kybernetickej bezpečnosti je mnoho. Každý rok investuje do aktualizácií vzdelávacích programov pre základne a pokročilé ethical hacking, penetračné testovanie a ďalšie oblasti.


1) Najkomplexnejší kurz

Certified Ethical Hacker (C|EH) sa skladá z 20 modelov, ako je Malware, Sociálne inžinierstvo, Kryptografia, Sniffing a ďalšie. Ide o jedinečnú šancu, ako si vyskúšať až 340 útočných techník, ktoré používajú Hackeri a profesionáli v oblasti informačnej a kybernetickej bezpečnosti.


2) Výučba vo virtuálnych laboratóriách

V rámci kurzu získate príručku, scripta, ale na výučbu z powerpointu zabudnite. Všetko prebieha vo virtuálnych laboratóriach, ktoré simulujú fiktívnu organizáciu, siete, servery, služby, aplikácie, ochranné prvky ako firewally a ďalšie oblasti. Môžete si tak vyskúšať  všetky hackerské techniky a pritom v bezpečnom "virtuálnom prostredí".

A nebudete len vymýšľať útoky, ale hlavne sa zaujímate tým, ako sa proti nim chrániť. Čaká vás analýza útokov, penetračné testovanie ako súčasť vývoja produktov a služieb, najnovšie hackerské nástroje, resp. 2285 najnovších nástrojov pre testovanie zraniteľnosti aplikácií a operačných systémov ako Windows (vrátane verzie pre Server&), Linux. Ubuntu, Android, Kali a ďalšie...

3) Ing. titul a globálni Cyber Security Standard

Certifikácia EC Council je uznávaná širokou odbornou verejnosťou. V súkromnom i verejnom sektore ide defacto o štandard. Spoločnosti ako Deloitte, IBM, Ernst Young, spravodajské agentúry ako Pentagon, FBI... Ale už i české spravodajské služby, Policajné prezídium a Ministerstvá sa vydávajú rovnakým smerom.

4) Buďte prvý, kto pozná najnovšiu zraniteľnosť

Certified Ethical Hacker (C|EH) má jeden veľmi zaujímavý modul, ktorý najskôr nenájdete u žiadneho iného kurzu na túto tému. A keď už áno, tak nie v tak vyspelej forme. Venuje sa analýze zraniteľnosti. Ide o praktickú výučbu zraniteľností za účelom identifikácie slabých miest a nízke úrovne bezpečnosti v koncových systémoch, sieťach, aplikáciach.

5) Komplexní Malware Analysis program

Tešiť sa môžete na všetky typy škodlivého softwaru, vrátane vírusov, spyware, phisingu, trojských koní a ďalších červíkov, ktorý sa snažia vykradnúť identitu, osobné údaje, platobné karty a ďalšie dáta o užívateľoch, ktorí sú na čiernom trhu doslova ekvivalentom zlata.

Naučíte sa kód extrahovať, analyzovať a s pomocou rezervného inžinierstva identifikovať zdroj, určiť potencionálne dopady nebezpečnosti. Presne toto sú zásadné zručnosti každého Etického Hackera.

6) Najmodernejšie hackerské nástroje z vás urobia majstra v odbore

Certified Ethical Hacker neustále aktualizuje zoznam najnovších trendov v oblasti kybernetickej bezpečnosti a dostupných nástrojov. Získate tak prístup k najnovším systémom pre detekciu a prevenciu pred ransoware, malware, bankovými hrozbami, botnetov, IoT, mobilné platformy... Tým knižnica hackerksých nástrojov zďaleka nekončí. Získate nástroje, ktoré sú nevyhnutné pre penetračné testovanie napriek operačným systémom.

7) Ethical Hacker patrí medzi najlepšie platené pozície

Aká je návratnosť investície? Poviem to inak: ak niečo rastie raketovým tempom, tak CEH. Vzhľadom k digitalizácií všetkých odvetí a tým aj rastúcim hrozbám, dopyt po Ethical Hackerech prevyšuje ponuku. Tieto pozície sú síce náročné na udržanie si znalostí, ale na druhú stranu majú najväčšie odmeny. Priemerný plat Ethical Hackera je podľa prieskumu IT Salary Report niekde okolo 74.454 Eur ročne.

Pokiaľ premýšľate, do čoho investovať nejaké peniaze a čas... Toto je vklad, ktorý sa neskutočne oplatí. Výnosy sú v rádoch tisícoch percent oproti vkladu, ktorý investujete. A bez rizika.

Chcete získať darček k narodeninám?