Váš dream job vďaka zákonu 69/2018 Z.z.

ISO/IEC 27001 - medzinárodný cyber security štandard sa rýchlo stáva základným pilierom budovania kybernetickej bezpečnosti. SR ho využila ako aj základe pre prijatý zákon 69/2018 Z.z.

ISO/IEC 27001 cyber security štandard

Táto norma určená pre systém riadenia informačnej bezpečnosti sa rýchlo stáva základným pilierom budovania kybernetickej odolnosti. Slovenská republika využila tento framework pri tvorbe zákona §181/2014Sb. Často je uvádzaný tiež pod skratkou ISMS (Information Security Management System) Systém Riadenia Informační Bezpečnosti. Nie je divu, že dopyt  po kvalifikovaných a skúsených ISO/IEC 27001 Lead Auditorochstále rastie.

Dopyt prevyšuje ponuku, stagnácia v najbližších rokoch nebude, zhodujú se experti.

Stále častejšie bezpečnostné incidenty a zneužitá zraniteľnosť, ktorá narastá ako v prostredí verejnej správy, tak aj v súkromnom sektore, dáva podľa popredných analytikov jasnú informáciu: stagnácia podľa bezpečnostných expertov nie je a nebude v následujúcich rokoch na programe dňa. Medzi role, ktoré je nutné splniť spolu se zákonom o kybernetickej bezpečnosti patrí:

  • Auditor ZoKB
  • Manažer ZoKB
  • Architekt ZoKB

Posledné prieskumy ISO Survey (v Európe) prezentuje nárast organizácií certifikovaných ISO 27001 nezávislým audítorským orgánom medziročne o 24%!

Organizácie, ktoré plánujú implementovať ISMS (Information Security Management System), dopytujú ISMS Lead Auditory hlavne z dôvodu realizácie nezávislého assesmentu, zhodnotenia analýzy rizík, celkového stavu informačnej bezpečnosti a doporučení k napraveniu, resp. k získaniu konkurenčnej výhody.

Práve tu je kľúčové praktické poznanie celého certifikačného procesu (workflow) z pozície Lead Auditora. Tieto znalosti stále viacej organizácií vyžaduje (a je to dobre) ako kvalifikačné kritérium pre manažéra informačnej bezpečnosti. Sú kľúčovým predpokladom úspešného zavedenia a zhody so štandardom ISO 27001.

Ako sa stať Lead Audítorom?

Absolvovanie ISO/IEC 27001 ISMS Lead Auditor kurzu je najefektívnejší spôsob, ako sa stať vedúcim audítorom pre oblasť cyber security.

Intenzívny 3-dňový kurz vás prevedie celým procesom certifikačného auditu, osvojíte si vedomosti potrebné pre plánovanie a vyhodnotenie stavu informačnej bezpečnosti a naučíte sa techniky potrebné pre realizáciu nápravných a preventívnych opatrení - pre dosiahnutie súladu s požiadavkami štandardu.

  • Úspešným absolventom bude vydaný uznávaný certifikát od Registered Certification Body - nezávislého certifikačného orgánu TAYLLORCOX. 
  • Kvalifikačným kritériom pre absolvovanie tohoto kurzu je platný certifikát ISO/IEC 27000 Foundation, alebo iný - medzinárodne platný ekvivalent.
  • Viacej než 60% absolventov sa po osvojení základov ISMS v úrovni Foundation rozhodlo pre pokračovanie práve v úrovni ISO 27001 ISMS Lead Auditor, alebo ZoKB Auditor Kybernetickej bezpečnosti §181/2014Sb.

Ak chcete získať viacej informácií o kurze, certifikáciách a o kariérnej roadmape, začnite TU:

ISO 27000 Foundation

Chcete získať darček k narodeninám?