Ako uspieť pri certifikácii ITIL Foundation?

Ako zvládnuť ITIL Foundation certifikáciu na prvý pokus? 5 najhorúcejších tipov, ktoré vám pomôžu eliminovať problémy pri certifikačnej skúšky.

ITIL® Foundation ťahák (cheat, crack atď..)

Snáď každý z nás niekedy v živote neprešiel certifikačnou skúškou. Základom úspechu je efektívna príprava. Film (alebo kniha) The Secret - Tajomstvo jasne potvrdzuje toľko známe pravidlo úspechu. A že funguje sa môžete presvedčiť hneď pri vašej ďalšej skúšky.

Tu je niekoľko tipov, ktoré v kurzoch odporúčame všetkým kandidátom a iste pomôžu aj vám. Držte sa týchto jednoduchých pravidiel. Nielen, že si výrazne poistíte úspech, ale s najväčšou pravdepodobnosťou dosiahnete ELITE Score (80% +). Teda celosvetovo nadpriemerných výsledkov podobne, ako naši absolventi.

#1 Nespolieham sa na ITIL online kurz

2x si pustím online kurz ITIL® Foundation, to musí k zloženiu certifikačnej skúšky ITIL® stačiť? Bohužiaľ toto pravidlo v 6/10 prípadov nefunguje. Prečo? Dôvodov je niekoľko:

Online výučba nie je univerzálne riešenie. Každý z nás má iné študijné návyky. V klasickom kurzu je najväčšou pridanou hodnotou komunikácia s akreditovaným trénerom. Video vám veľa vysvetlí, ale bez spätnej väzby nemáte šancu pochopiť všetky súvislosti, interakcie, riziká a benefity.

Je štatisticky dokázané, že online kurz vás núti viac sa bifľovať.

Oproti tomu absolventi klasickej výučby sú lepšie pripravení na skúšky - prakticky lepšie rozumejú frameworku aj čiastkovým procesom. Pri online výučbe skrátka nikdy nedosiahnete takých výsledkov, ako v kurzoch vedených trénerom.

#2 Overte si kvalitu aj akreditáciu organizácie

V rámci školenia ITIL Foundation prinášame účastníkom kurzu nielen prehľad a znalosť procesov, ktoré umožňujú riadiť životný cyklus služby IT a procesov s tým spojených. Našou pridanou hodnotou je zasadenie týchto disciplín do praxe a priblíženia jednotlivých častí formou Case Study.

Case Study sprevádza účastníkov celým kurzom, tento prístup nám umožňuje aplikovať prakticky vybrané časti školenia, ktoré sme počas dňa prebrali. Týmto prístupom zvyšujeme pravdepodobnosť pochopenia a prijatia princípov rámca ITIL a úspešnosť nielen pri certifikácii účastníkov, ale aj pre uvedenie týchto princípov do praxe.

Akreditovaní tréneri - ITIL® Approved Trainers spol. TAYLLORCOX sú zároveň medzinárodne certifikovaní ISO / IEC 20000-1 IT Service Management Lead Auditors. Čo to pre vás znamená? Garanciu, že označenie "tréner s praxou" u nás nie je klišé, alebo označenie pre tých, ktorí kedysi pracovali v IT a dnes "školia ITIL". Spojenie výučby ITIL s certifikačnými auditmi je silnou konkurenčnou výhodou, prečo práve TAYLLORCOX.

Naše skúsenosti s viac ako 100 auditmi v oblasti návrhu, nastavenia a optimalizácie ITIL procesov, sa premietnu do praktickej výučby a vysvetlenie na reálnych príkladoch z reálnej praxe.

#3 Neučte sa ITIL terminológiu naspamäť, naučte sa s pomocou knižnice ITIL myslieť!

Viete aký je najčastejší certifikát IT manažérov s príjmom nad 4tis? Áno ITIL® Foundation. V dnešnej dobe, kedy je ITIL braný ako kvalifikačné kritérium na manažérskych pozíciách, nie je možné ignorovať princípy a terminológiu tohto frameworku.

Znalosť terminológie je alfou a omegou úspešnej certifikačnej skúšky ITIL® Foundation.

Učiť sa ju naspamäť vás však nezachráni. Niekoľko tisíc kombinácií certifikačných otázok celkom iste aj vás v kľúčový moment rozhodí obyčajnou zmenou formulácie otázky. Ak chcete uspieť, musíte poznať predovšetkým princípy každého slova z terminologického slovníka. Nesprávne, či dokonca zlé pochopenie terminológie je najväčším plytvaním drahocenného času pri certifikácii. Ak si nechcete skomplikovať výsledné score v myšlienkach a definíciách, dôkladne si osvojte terminológiu - prakticky.

#4 Tréning je garanciou úspechu

Vedeli ste, že v kurzoch ITIL® Foundation od TAYLLORCOX je sada 2ks oficiálnych cvičných testov a praktických scenárov? Zoznámite sa tak s formátom aj obsahom samotných skúšok. Oficiálne cvičné testy sú pod vedením akreditovaného trénera kontrolované a dozviete sa nielen aká je správna odpoveď, ale aj prečo. Tento štýl výučby skvele vypĺňa intenzívny 3 denný kurz. Tento prístup vám pomôže kontinuálne budovať sebadôveru a skvele vás pripraví na certifikáciu.

#5 Nesnažte sa meniť poradie otázok

Je jasné, že ak nechcete začať prvou otázkou, zrejme ju veľmi neviete.

Nestrácajte čas a vyberte tú odpoveď, ktorá sa vám zdá logicky najviac správna. Správnu odpoveď označte obyčajnou ceruzkou. Došli ste až na koniec testu a ostáva vám ešte nejaký čas? Výborne, teraz sa vráťte k odpovediam, u ktorých ste váhali. Pass Mark, teda minimálny počet bodov je 26 správnych otázok z 40, resp. 65%.

Chcete získať darček k narodeninám?