Fast Track na ITIL 4 Foundation

Najrýchlejšia cesta, ako prepnúť zo starej verzie ITIL v3 na ITIL version 4 Foundation: Fast Track od TAYLLORCOX.

Predstavujeme ITIL Fast-Track

Pravdepodobne ste už počuli o novej verzii ITIL 4. To, že upgrade má zmysel sme preberali na historicky prvom školení ITIL 4 Train the Trainer v Českej republike. Podrobne sme sa o tom rozpísali v článku: Prvé recenzie kurzu ITIL 4 Foundation v Prahe.

Len pre stručné zhrnutie: ITIL v4 je agilnejší, s podporou DevOps, Lean IT a prepracovaným Change Managementom. Novú verziu certifikačnej schémy ITIL 4 Update nájdete v tomto článku. Už žiadny Lifecycle Stream. Axelos ITIL 4 kompletne reštrukturalizoval. Teraz má 13 nových procesov, 5 modulov a kníh, ktoré sú rozdelené do 2 streamov:

  • MP: Managing Professional
  • SL: Strategic Leader (najvyšší level)

Ako prejsť na ITIL 4 Foundation?
⬆⬆⬆ Fast-Track z ITIL v3 od TAYLLORCOX

ITIL 4 je vo všetkých ohľadoch lepší, než predchádzajúce verzie. Oveľa lepší, než si myslíte. A používanie metodiky bude aj naďalej zadarmo. Všetko je totiž financované z licenčných poplatkov za školenia a certifikácie. Verzia 4 bude bezpochyby globálny industry štandard pre digital age. To znamená, že bude podporovať moderné technológie a osvedčené postupy, ktoré sprevádzajú digitálnu transformáciu v roku 2019+

Deň "D", teda dátum predstavenia metodiky pre celý svet je stanovený na 28. februára 2019. A už za 2 týždne môžete byť prvý, kto získa túto prestížnu kvalifikáciu v SR! V pondelok 11. marca, teda len 2 týždne od celosvetovej premiéry bude ITIL 4 Foundation v Prahe dostupný v TAYLLORCOX.

ITIL 4 certifikačná schéma
ITIL 4 certifikačná schéma

Rad manažérov práve dokončila certifikáciu ITIL Foundation. Otázka, ktorú nám absolventi dávajú čoraz častejšie: ako ďalej, ak mám len ITIL v3, alebo ITIL 2011 Foundation certifikát? Niektoré "školiace spoločnosti" ponúkajú "ITIL na steroidoch". Pre predstavu ide o 1-2 denný kurz, ktorý nazvali bridge a garantujú, že vás pripraví na certifikáciu ITIL 4. Skúšali sme to, nefunguje to.

Vysvetlíme prečo:
  • Je tu 13 nových ITIL procesov
  • Tie ostatné sú úplne reštrukturalizované
  • Zmenil sa prístup, procesy, terminológie z Lifecycle na Service Value Stream
  • Nový ITIL je upgradovaný o to najlepšie z DevOps, Lean IT, Agile, Change Management

Možno si pamätáte, že ITIL Foundation Bridge v skrátenej podobe 1 deň sme ponúkali pred viac ako 10 rokmi. Prečo to nefunguje teraz?

Išlo o rok 2007, kedy bol predstavený ITIL v3, ktorý prevzal z ITIL v2 10 kľúčových procesov a iba ich rozšíril. Ten bridge dostal prezývku "easy peasy lemon squeezy". Preklenovacie školenie a certifikácia z ITIL v2 na ITIL v3 boli naozaj jednoduché, resp. takmer rovnaké.

Prečo absolvovať 3 denný kurz a naozaj nestačí skrátená verzia

Začneme otázkou: prečo je tu vlastne nová verzia? Systematická globalizácia nás núti znovu a znovu posúvať hranice. Neustále zlepšovanie služieb je kľúčovým faktorom, ktorý rozhoduje kto z vás bude úspešnejší a získa svoje miesto v preplnenej konkurencii.

Ako IT manažér potrebujete byť lepší, než ostatní. Maximalizovať prínosy svojej práce. Preto vám ukážeme, ako transformovať IT Service Management znalosti do praxe. S pomocou evolučnej verzie ITIL procesov, ktoré sú súčasťou ITIL 4.

ITIL 4 Update má úplne novú filozofiu. Prístup je diametrálne odlišný od ITIL v3. Ani s terminológiou, ktorá bola pred 10 rokmi si dnes nevystačíte na certifikačnej skúške, nieto v praxi. Je to úplne nový spôsob myslenia a modelovania vašich procesov, alebo riadenia projektov.

Nejde teda o žiadny facelift, alebo upgrade toho, čo poznáte. Inovovaný program ITIL 4, spôsobil revolúciu v myslení a prístupe k uplatňovaniu IT Service Managementu v praxi pomocou Agile, DevOps a Lean IT akcelerátorov, ktoré obsahuje. Maximálna kompatibilita, flexibilita. To je to, o čo tu ide.

Na chvíľku sa zastavme a vybavte si všetky nové technológie a metodiky, ktoré vznikli, alebo sa masovo rozmohli od vydania ITIL® v3 v roku 2006. IT prostredia sa za 10+ rokov od základov zmenilo. Agile, DevOps, cloud computing, SaS, Enterprise Architektúra ... To všetko musí byť schopný dnešnej manažér riadiť, spravovať, či obsluhovať.

ITIL 4 je úplne odlišný. Aj tie 3 dni, na ktoré je kurz koncipovaný sú a budú pre vás veľmi intenzívne. Výklad, praktické príklady, prípady založené na situáciách, ktorým každý deň čelíte, cvičná skúška. Ďalší modul a znova to isté. Garantujeme vám, že tie 3 dni sa na kurze nebudete nudiť. Ak naozaj chcete pochopiť smer, ktorým sa ITIL vyvíja, registrujte sa na plnohodnotný kurz.

Je tu aj možnosť samoštúdia, ale to sa nevyrovná skúsenostiam našich akreditovaných trénerov, ktorí absolvovali špeciálny výcvikový camp vo Veľkej Británii, kolíske ITIL.

Takže čo by ste mali robiť so svojím certifikátom ITIL v3 Foundation?

ITIL® 4 Foundation Bridge je úplne nový kurz, ktorý je v TAYLLORCOX koncipovaný tak, aby svojím obsahom a štruktúrou pomohol manažérom, ktorí už získali certifikáciu ITIL v3 Foundation a chcú udržať krok s vývojom, resp. upgradovať na ITIL 4.

Tento kurz je určený všetkým, ktorí majú platný certifikát ITIL v3, alebo starší. V rámci kurzu sa kandidáti zoznámia s najnovšími best practice v oblasti riadenia IT služieb (ITSM), novou terminológiou pre portfólio digital age technológií ktorú organizácie používajú v rámci ITSM (cloud, networking, lean, agile ..) a to nie je všetko.

ITIL 4 Foundation má v sebe integrované akcelerátory na využitie toho najlepšieho z DevOps, Agile a Lean IT. Tento "bridge" sa pochopiteľne zameriava aj na kľúčové rozdiely medzi ITIL v3 a ITIL 4 a obsahuje rad ďalších skrípt, oficiálnych cvičných testov a ďalších inštrukcií, ktoré sú potrebné pre úspešné absolvovanie certifikačnej skúšky ITIL 4, ktorá je súčasťou ceny.

ITIL 4 Foundation Bridge kurz >

Aké dôsledky má ITIL na vašu prácu a budúcu kariéru?

Certifikácia ITIL deklaruje manažérske schopnosti riadenia IT, resp. IT Service Managementu podľa celosvetovo najrozšírenejšej metodiky ITIL. Úspešné absolvovanie skúšky znamená, že máte najlepšie predpoklady a potrebné znalosti pre aplikovanie týchto best practice na všetkých úrovniach organizácie (strategická, riadiaca, prevádzková, podporná). Dokážete využiť odporúčania k eliminácii neefektívnych postupov a riešení a dokážete zabrániť neefektívnemu návrhu / vývoju / prepracovaniu IT produktov a služieb.

IT profesionáli s certifikáciou ITIL sú na svojich pozíciách nadštandardne platení. ITIL v3 Foundation je v posledných 10 rokoch jednou z najlepšie platených kvalifikácií. Pravidelne sa umiestňuje na predných pozíciách TOP 10 najžiadanejších certifikácií v IT a naprieč všetkými certifikáciami (teda aj mimo IT) sa umiestňuje v TOP 20 must have školení!

Metodikou ITIL a vôbec IT Service Managementom žijeme. Ako jediní v SR sú naši tréneri (ITIL Approved Trainers) tiež medzinárodne certifikovanými audítormi v TAYLLORCOX RCB (Registered Certification Bodie) v oblasti ITSM podľa ISO / IEC 20000-1, teda ISO štandardu, ktorý je určený pre audit a optimalizáciu ITIL procesov. Hodnota školenia nie je v materiáloch, ale predovšetkým v know-how, ktoré vám radi odovzdáme v kurzoch ITIL 4 Foundation bridge.

Aká bude vaša cesta? Upgradujete na ITIL 4 Foundation? A ak áno, tak samoštúdiom, alebo vrátane certifikácie v TAYLLORCOX?

Chcete získať darček k narodeninám?