PRINCE2 v životopise manažéra

Pomôže certifikát PRINCE2 v životopise projektového manažéra? Je táto metodika niečo, čo potrebujete ovládať pre váš kariérny rast?

Pozícia projektového manažéra sa dnes už nezaobíde bez preukázania kvalifikácie a znalosti projektovej metodiky.

Od toho tu sú medzinárodne akreditované certifikácie. Medzi tie najpopulárnejšie, na ktoré ste už možno narazili patrí PRINCE2®.

Ďalšie štúdie, realizované prestížnou organizáciou Gartner, prišli so zaujímavou informáciou: v nasledujúcich 3 rokoch bude projektový manažment jednou z 5 hlavných strategických otázok, ktoré budú musieť manažéri riešiť, ak si chcú udržať konkurencieschopnosť.

Projektový management sa stáva stále dôležitejším nástrojom pre realizáciu plánov každej organizácie. Pre vás to znamená, že nemôže byť lepší čas pre investíciu do PRINCE2 školení ako dnes.

Kde a ako uplatníte PRINCE2 certifikáciu?

Sociálne siete

Snažíte sa dostať medzi odborníkmi v oblasti projektového manažmentu, hoci máte dostatok skúseností? Nezabudnite do svojho profilu na LinkedIn zaradiť certifikáciu PRINCE2. Dôležitý je aj váš osobný komentár:

  • zaujímam sa o projektové riadenie, pretože ...
  • projektová metodika ma naučila aplikovať ...
  • PRINCE2 využívam pre riadenie malých aj veľkých projektov atď.
  • pracujem v odbore "štrukturálnych fondov", kde je projektové riadenie kľúčom k dotácii

Týmto spôsobom výrazne zvýšite šancu riadiť projekt v odbore, ktorý je vám najbližší, resp. zodpovedá vášmu osobnostnému profilu. Je jedno, či ste skúsený projektový manažér, alebo sa ešte len učíte základy projektového riadenia, pretože takmer každý projekt obsahuje obe role.

PRINCE2 vám tak ako tak pomôže dostať sa do komunity projektových manažérov, zvýši kredit vášho osobnostného profilu a navyše získate know-how, ktoré vychádza z praxe najlepších postupov "best-practice". Stručne povedané, či už hľadáte novú prácu, alebo chcete upevniť svoju pozíciu projektového manažéra, je certifikát PRINCE2® dôležitým míľnikom.

Absolventi VŠ, MBA atď..

Získali ste titul na vysokej škole, ktorá mala v osnovách projektové riadenie? Potom vedzte, že projektové riadenie je na akademickej pôde úplne odlišné, než je tomu v kurzoch PRINCE2. Vysokoškolským diplomom rozhodne profesijný certifikát nenahradíte ...

Naopak práve teraz začnite pracovať na odbornej kvalifikácii projektového manažéra a ukážte tak budúcim zamestnávateľom, aj partnerom, že pracujete na svojej kvalifikácii a ste pripravení.

Ďalšie tipy

Ponuky práce "projektový manažér"

Preukázanie certifikácie projektového manažéra je jeden z prvých otázok pri pohovore u pracovných agentúr, ale aj HR špecialistov. Podľa nedávneho prieskumu si väčšina náborových pracovníkov vyberá medzi uchádzačmi na pozíciu projektového manažéra práve tých, ktorí vo filtri tisícov životopisov uviedli aspoň nejakú medzinárodnú certifikáciu. Na #1. mieste v popularite vedie práve PRINCE2.

Ak patríte medzi skúsených profesionálov, strácate tým možnosť osloviť, či zaujať personálne agentúry, budúcich zamestnávateľov. A ak takú šancu predsa len získate, ako vysvetlíte, že vám chýba certifikát projektového manažéra, ktorý je základným kritériom už aj vo verejnej správe?

Verejná správa - Government

Profesijná certifikácia sa stala dôležitou súčasťou projektových manažérov. Nevyhnutná je pre účasť vo verejnom obstarávaní, ale zároveň aj podmienkou na projektové pozície v komerčnom sektore. Pozitívny vplyv má dosiahnutá úroveň certifikácie tiež na váš budúci plat.

PRINCE2 kurzy a certifikácie

Chcete získať darček k narodeninám?