Zľava až 35% na najžiadanejšie kurzy do 31.10.

Zľava až 35% na najžiadanejšie kurzy do 31.10.

V nedávnom článku sme zostavili zoznam 11 + 1 najžiadanejších a najlepšie platených manažérskych certifikáciou. Medzi TOP témy patrí riadenie IT, projektov aj projektové kancelárie, informačnej bezpečnosti, rizík.

Výskum prebiehal na základe potrieb HR manažérov a riaditeľov firiem, ktorí buď hľadajú nových kvalifikovaných manažérov, alebo investujú do vzdelania vlastných zdrojov.

Ich cena od 1. novembra výrazne vzrastie. Dôvod? Licenčné vlastník (Axelos) rozhodol, že neoddeliteľnou súčasťou všetkých produktov z portfólia budú oficiálnej Assessment, tj. Certifikácia s "nostrifikácii" skúšky priamo u vlastníka metodiky, resp. jeho Examination Inštitútu PeopleCert.

Čo to pre absolventov znamená? Že teraz máte jedinečnú šancu využiť nižšiu cenu až 35% na najžiadanejšie a najlepšie platené kurzy.

Aké certifikácie
akcelerujú kariéru
, posilují pozíciu na trhu práce?

ITIL, PRINCE2, MSP, MoP, P3O a M_o_R sú medzinárodne uznávané manažérske programy pre riadenie IT, projektov, programov, portfólia a rizík. Ide o kľúčové portfólio, ktoré vlastní government UK prostredníctvom spoločnosti Axelos.


Práve tá sa teraz rozhodla pre razantný krok smerom k svojim Accredited Training Organisation (ATO), teda oficiálnym poskytovateľom školení, medzi ktoré patrí aj TAYLLORCOX.

Skrátka tieto programy už nekúpite bez nostrifikovaného certifikátu, čo v konečnom dôsledku znamená o zdraženie v rozsahu 148 - 370 EUR. Zdraženie sa týka celého portfólia Axelos.

Nejde o neočakávaný krok


Axelos túto podmienku dlho zvažoval a pripravoval. Napr. už v minulosti padlo rozhodnutie, že jediný Examination Institute (EI), ktorý vydáva certifikácia je spoločnosť PeopleCert. Pritom ešte pred niekoľkými rokmi bolo EI celkom 12. Dnes existuje len jeden a Axelos tak má priamu kontrolu nad trhom.

Axelos sa snaží motivovať držiteľa certifikátu ďalšími službami, ako je napr. Intranet s podpornými materiálmi, zbieranie bodov (ktoré zlacnie recertifikáciu) a ďalšie služby.

Aké sú dôvody a má zdraženie pre absolventov prínosy?

Globálny prieskum preukázal, že vysoké percento (84%) absolventov je presvedčená, že certifikácia pozitívne ovplyvnila ich kariéru a z manažérskych zručností ťažila aj samotná organizácia. Napr. u najžiadanejšie IT certifikácia ITIL celkom 97% respondentov kladie dôraz a vyžaduje certifikáciu.

Kto bol účastníkom prieskumu?

  • 1870 respondentov
  • 50% manažéri
  • 13% riaditelia
  • 24 odvetví
  • 91 krajín

Preukázať svojim zákazníkom, dodávateľom a partnerom kvalitu možno mnohých dôvody.

Certifikáciou deklarujete, že máte kvalifikované ľudské zdroje. To je dôležité najmä vtedy, ak sa usilujete o získanie nových kontraktov, alebo chcete posilniť svoju pozíciu oproti konkurentom a zachovať dôveru existujúcich klientov.

Každý absolvent získanú certifikáciou podčiarkuje svoje odborné schopnosti a zlepšuje si celkovo postavenie na trhu investíciou do jednej z najžiadanejších a najlepšie platených certifikáciou. Ale späť k prieskumu.

Ako prínosy certifikáciou vidia sami organizácie?

Certifikácia sama o sebe úspech nezaručí, ale vytvára predpoklady, že daný kandidát bude pre organizáciu väčším prínosom. V akých oblastiach sa môžete pozrieť tu:

  • zvyšuje produktivitu (54%)
  • realizovať projekty, plniť ciele a plány (58%)
  • udržiavať krok s technológiami, ale aj konkurenciou (54%)
U SZČO a ďalších samostatne zárobkovo činných osôb sú ciele dva
  • budovať si dôveru a profesionalitu (52%)
  • zvyšovať efektivitu s pomocou nových zručností (66%)

V profesionálnom živote majú certifikácia preukázať vedomosti a vhodnosť pre danú úlohu, čo zamestnávateľom umožňuje lepšie vyberať uchádzača. Štandardy ako PRINCE2, ITIL, Agile, DevOps a ďalšie využíva tisíce organizácií po celom svete. Certifikát je defacto transparentný prostriedok, prostredníctvom ktorého zamestnávatelia aj zamestnanci jasne vedia

  • čoho bolo nutné dosiahnuť
  • do akej hĺbky sú tieto znalosti deklarované

Čo ale zamestnávatelia skutočne vyžadujú?

Skutočnú praxi akreditovaného trénera. Schopnosť transformovať teóriu do praktických príkladov a simulácií. Chcú sa za každú cenu vyhnúť trénerom, ktorí "čítajú prezentáciu".

Naopak vyhľadávajú talentovaných firmy a trénerov, ktorí im dokážu preklopiť teóriu do praxe. A toto je vlastnosť, ktorú nemožno deklarovať certifikátom, pretože na certifikáciu vás pripraví každý.


Certifikáty vydané Axelos / PeopleCert sa majú stať kľúčovou súčasťou udržiavanie kvality a budovanie dôvery v produkty Axelos. Majiteľ licenčných práv verí, že školenie, ktorého súčasťou bude vždy aj licencovaná skúška a tým ďalšie náklady pomôžu udržiavať kvalitu školenia a chrániť integritu všetkých produktoých značiek.
Určite to môže pozdvihnúť kvalitu, ale tá nie je zaručená certifikáciou

Kritériá na získanie akreditácie sa rapídne znížili a to umožnilo vstup na trh aj menej skúseným, či neprofesionálnym trénerom.

Áno, budú schopní vás technikou bifľovanie pripraviť na certifikáciu. Ale ich reálna schopnosť aplikovať tieto znalosti v praxi je väčšinou nulová, resp. v teoretickej rovine. Skrátka im chýba v danej oblasti.

Certifikácia je tak odrazovým mostíkom v kariérnom raste, dodržiavanie osvedčených postupov, rozvíja znalosti a posilňuje dôveru vo vedomostiach metodiky, ako je ITIL, PRINCE2, DevOps a ďalšie.

Aké sú prvé reakcie manažerov?

Management, ktorý disponuje rozpočtom na vzdelávanie svojich tímov nie je z daného kroku nadšený. Podľa prvých reakcií sa tak z "bezplatných metodík" stávajú "licenčne platené" metodiky, čo so sebou prináša rad komplikácií a zhoršuje ich dostupnosť.

Rad organizácií má s certifikátmi negatívne skúsenosti

Certifikáty tiež zvyšujú fluktuáciu už len tým, že si daný manažér vyčerpá z firemného budgetu čo najviac prostriedkov na osobný rozvoj a následne rokuje o vyššom platu. Ak neuspeje, osloví iné firmy, kde s takmer 100% istotou uspeje.

Zamestnanci sa navyše po absolvovaní certifikácia Axelos / PeopleCert dostanú do verejného registra, ktorý stále viac využívajú headhunteri (lovci hláv) k vyhľadávaniu kvalifikovaných osôb. Tie následne kontaktujú a snažia sa tieto expertmi s "papierovo" lepšími predpoklady získať a predať k inému zamestnávateľovi, pochopiteľne za oveľa vyššiu cenu a tým aj províziu pre personálnu agentúru.

V čom sú TAYLLORCOX kurzy iné?

Veríme v silu praktických simulacií - gamifikácie.

Ide o nový, moderný spôsob poňatie teórie a jej okamžitú aplikáciu na príkladoch, ktoré riešite a s ktorými ste konfrontovaní každý deň na svojej pozícii, na projektoch ..

Naše manažérskej simulácie a workshopy vytvára unikátne prostredie, v ktorom sa prepája sila metodiky, s energiou, ktorú vytvára prostredie simulácie. Tieto prístupy k aplikácii vedomostí podporujú tvorivosť, pomáhajú prekonávať výzvy.

Vďaka našim odborných skúsenostiam a certifikovaným game lídrom dokážeme v rámci 1-2 denných simulácií ukázať to najzásadnejšie z 24 mesačných projektov, ktoré sú zamerané na:

  • riadenie projektov
  • poskytovanie IT služieb
  • využitie agilných techník, agile transformácia
  • zlepšovanie procesov, riadenie zmeny kultúry organizácie

Chcem last minule zľavu

Chcete získať darček k narodeninám?