Ako Six Sigma prispieva k lepšiemu postaveniu na trhu práce

V dnešnej dynamickej dobe je obrovský tlak na efektívnu štíhlu výrobu, ale aj procesy. Six Sigma ponúka nielen to, ale aj zefektívnenie a zvýšenie výkonu u existujúcich zdrojov. Úloha Six Sigma je stále viac viditeľná aj na projektoch mimo výrobu, ale i napríklad development, v službách atď ..


Veľké a nadnárodné spoločností majú dokonca špeciálne oddelenie Six Sigma, ktoré sa venuje analytike, identifikáciu chybných procesov, ich oprave, či odstránenie. Skrátka oddelenie, ktoré je strategicky dôležité, pretože zvyšuje efektivitu a stará sa o bezproblémový chod spoločnosti.

Odkiaľ metodiky pochádzajú a prečo je tak úspešná?

Metodika Six Sigma bola založená v roku 1986 inžinierom Billom v spol. Motorola. Jeho cieľom bolo zlepšenie riadenia a efektivity. Tento manažérsky prístup je založený na štatistických metódach, kontroly kvality atď .. Postupne bol vylepšený o Plan Do Check Act (PDCA) model.

Metodika prerazila do Európy vďaka manažérom z Porsche. Oslovili japonskej inžiniermi o pomoc s optimalizáciou výroby. Cieľom bolo zachrániť samotnú automobilku, ktorá mala obrovské problémy v procesoch. Do tej doby prakticky neexistovalo, že by japonskej firmy a ich manažéri nejakým spôsobom pomáhali európskym spoločnostiam.

Rad argumentov pre Six Sigma kurz a certifikáciu

Vďaka certifikácii preukážete znalosti procesov a techník, ktoré sa používajú pre zlepšovanie a zoštíhľovania procesov.

Absolventi sa zhodujú, že im metodika zvyšovanie výkonu a zoštíhľovania procesov Six Sigma pozitívne ovplyvnila kariéru. Už len samotný fakt, že do svojho CV, alebo LinkedIn profilu pridáte túto medzinárodne rešpektovanou certifikáciu, dávate najavo všetkým v okolí, že pracujete na svojich manažérskych a analytických schopnostiach.

Princípy Six Sigma a Lean sú pritom využívané naprieč odvetviami po celom svete. Podobne, ako projektové riadenie, ktoré bolo predtým výsadou len vybraných firiem a dnes defacto každá organizácia realizuje svoje plány cez projekty.

Kto je ideálny adept?

Tu veľa záleží na popisu vašej pracovnej pozície a profilu kariéry. Avšak existujú základné vodítka, ktorá vám ukážu prínosy Six Sigma pre Vašu kariéru.

Certifikácia má niekoľko úrovní, ktoré sa líšia náročnosťou. Tieto certifikácie možno získať prostredníctvom akreditovaného certifikačného orgánu TAYLLORCOX. Získate tým navyše unikátny know-how, pretože

  • Sme akreditovaná školiaca organizácia Accredited Training Organisation (ATO)
  • Školenia vedú nanejvíc povolaní: medzinárodne akreditovaní Quality Lead Auditors sa skutočnou praxou
  • Ako jediní v obore máme akreditáciu nielen na kurzy, ale realizujeme aj audity organizácií podľa štandardov (ISO 9001, Six Sigma)

Úrovne certifikácia radené od najnižšej

Six Sigma Intro

Manažérsky úvod do princípov, procesov, štatistiky a manažérske analytikmi. Osvojíte si základné koncepty. Ide o 1/2 denná prierez bez certifikačnej skúšky.                                                                                                                     

Six Sigma Intro™
                                                                                                                                   Six Sigma Intro™                                              

Six Sigma Yellow Belt

Vás naučí používať metodiku projektovo. Budete poznať postupy a princípy kde, ako a prečo využiť Six Sigma metodiku pre zdvihnutie efektivity, nastavenie štíhleho riadenia (Lean) a navyše dokážete využiť štandard pre riešenie problémov.

Six Sigma Yellow Belt
                                                                                                                            Six Sigma Yellow Belt

Six Sigma Green Belt

V tejto úrovni budete ovládať pokročilú analýzu a proaktívne identifikovať / riešiť problémy, ktoré majú negatívny vplyv na kvalitu. Manažéri s certifikáciou Green Belt sú zvyčajne vedúci pracovníci, ktorí vedú projekty. Alebo pomáhajú svojim riaditeľom (Black Belt) pri zhromažďovaní a analytike dát.

Six Sigma Green Belt patrí medzi najčastejšie certifikácie, ktorá ponúka uplatnenie na rozmanitých pracovných pozíciách. Z tohto dôvodu je tiež najviac žiadaná u HR manažérov, recruitmentu a ďalšie "lovcov hláv". Green Belt má skrátka váhu u zamestnávateľov.


Six Sigma Green Belt
                                                                                                                             Six Sigma Green Belt

Six Sigma Black Belt

Čierny pás majú profesionáli, experti stredného a vyššieho manažmentu. Poskytujú podporu a školenia nižších úrovní, koordinujú vedúcich pracovníkov. Pomáhajú formovať stratégiu, rozvíjať kľúčové oblasti, optimalizovať procesy.

Six Sigma Black Belt
                                                                                                                           Six Sigma Black Belt

Aké prínosy má Six Sigma certifikovaný manažér pre organizáciu?

U tohto školenia nejde o teóriu. Získate manažérske zručnosti v oblasti zvyšovania kvality. Proces školenia Six Sigma zahŕňa praktickú prácu na projektoch a implementáciu teoretických princípov do scenárov reálneho života. Absolvovanie kurzu Six Sigma vám pomôže získať cenné skúsenosti ešte pred nástupom do pracovného procesu.

Snižuje náklady

Redukciou defektov, chýb a ďalších negatívnych vplyvov výrazne znížite plytvanie. Tým priamo úmerne znižujete náklady a generujete vyššie zisky.

Zvyšuje produktivitu

Spoločnosti vďaka postupom Lean Six Sigma, konkrétne technikám DMAIC zvyšujú rýchlosť a produktivitu realizácie projektov. Vďaka tomu dokážu ušetriť v priemere cca 30% nákladov.

Uľahčuje zaistenie zhody

Six Sigma si rozumie so štandardmi ISO, PRINCE2, ITIL a ďalšími. Z tohto dôvodu je to skvelý optimalizačný nástroj pre dosahovanie vyššej efektivity, ziskovosti, skracovanie termínov dodávok atď .. Špecialisti na pozíciách so znalosťou Six Sigma sú kľúčovým pilierom pre zaistenie zmluvných podmienok a dodržiavanie štandardov kvality a posudzovanie rizík.

Zlepšuje kvalitu a procesy

Absolvovaním Six Sigma školenia sa naučíte analyzovať výrobné, operatívne aj biznis procesy. Naučíte sa systematicky realizovať kroky, ktoré vedú k zlepšeniu. Dokážete vykonať aj audit - defacto revíziu súčasných postupov a analyzovať, ako toto nastavenie ovplyvňuje výkonnosť. Zvládnete metódy merania finančných dopadov a budete Lipe plánovať.

Je prísľubom lepšieho platu

Existuje nespočetné množstvo prieskumov, ktoré deklarujú, že držitelia certifikácie Six Sigma sú v v platovej triede 100.000+ mesačne a patrí k najlepšie plateným profesionálom na celom svete. Ak zadáte napr. Na portáli jobs.cz do vyhľadávača "six sigma", získate cca 50 skvele platených pracovných miest. Pochopiteľne TOP 10 je pre skúsených manažérov, optimálne s certifikáciou Black Belt. Začiatočníci sa budú obzerať a začínať skôr na spodných pozíciách v rebríčku.


Pozícia

Výrobný inžinier

ICT Manage

Prevádzkový Manage

Procesný Mange

Priemyslový inžinier

Vedúci vývoja


Kvality Manager

Mesačný plat

5462 EUR

5051 EUR

5814 EUR

5201 EUR


4692 EUR

4495 EUR

5775 EUR    


Posilňuje dôveru u zákazníkov

U iných metodík a certifikáciou môžu byť tieto slová klišé, neplatí to však tu. Implementáciou metodiky Six Sigma môžete výrazne zefektívniť procesy a posilniť tak i spokojnosť zákazníkov. Napríklad vďaka metodike cross funkčného plánovania (CFPM) dokázala banka CITIBANK identifikovať zbytočné kroky vo svojich procesoch. Následne uskutočnila re dizajn, modelovanie novej architektúry procesov, čím dosiahla vynikajúce zákazníckej spokojnosti.

Znižuje fluktuáciu zamestnancov

Metodika sa tiež stále viac uplatňuje v HR a riadenia ľudských zdrojov všeobecne. Súčasťou výučby je aj prípadová štúdia nadnárodnej spoločnosti, ktorá stráca milióny dolárov, vďaka 35% fluktuáciu. Mimochodom táto spoločnosť je nadnárodná, ale má centrálu v ČR. Po implementácii Six Sigma princípov sa toto číslo znížilo na cca 1/2. Manažéri identifikovali niekoľko kľúčových faktorov, ktoré demotivovali a komplikovali prácu. Nové procesy, vrátane prerobeného náboru, motivácia mali vynikajúce výsledky a finálna fluktuácie sa znížila pod 10% a ušetrila desiatky miliónov korún ročne.

Pomáha odstrániť chyby, zdokonaliť nedostatky a znížiť riziká

V projektoch sa stanete rozhodujúcim a riadiacim článkom, ak svoje zručnosti riadenie projektov posilníte o tieto zručnosti. Six Sigma je dobre kompatibilný s metodikami ako je PRINCE2, SCRUM, ITIL, IT4ITatď .. Nie sú to len prázdne slová, pre ilustráciu metodika pomohla spoločnosti General Electric za jediný rok alokovať úspory 350milionů dolárov a v roku 2005 Motorola ušetrila dokonca 17miliard USD.

Zvýraznite svoje CV žiadanou certifikáciou

Ako sme už spomínali, certifikácia Six Sigma je skvelou voľbou pre manažérov, konzultantov, či analytikmi. Certifikácia je teraz na obrovskom vzostupe. Vedomosti, ktoré získate prostredníctvom školení patrí medzi najžiadanejších na rôznych manažérskych pozíciách. O tom svedčí aj fakt, že sa počet freelancer, ktorí poskytujú svoje služby "powered by six sigma" za posledných 5 rokov strojnásobil.

Uplatnenie Six Sigma je široké: Amazon, DHL, automotive priemysel (Škoda Auto, VW, TPCA, Ford, BMW, Porsche), Honeywell, segmenty ako bankovníctvo, výrobné spoločnosti, letecký priemysel, elektro, telekomunikácie, finančný sektor atď ..

Absolventi akreditovaného školenia získajú medzinárodne uznávaný certifikát, ktorý deklaruje, aké úrovne (Belt, opasku) ste dosiahli. Tieto Six Sigma Belt certifikácia reflektujú vašu odbornosť. Kým začiatočníci štartujú na žltých pásoch, pokročilý majú zelené a profesionáli čierny pás.

Držanie pásu je práve tak aj pre zamestnávateľov dôveryhodným deklarovaním, že ste podstúpili tréning vedený akreditovaným trénerom, zložili medzinárodné skúšky a preukázali svoje schopnosti a znalosti v oblasti zvyšovania kvality.

Ako je zrejmé, význam certifikácia Six Sigma nemožno podceňovať. Pre konzultantov, poradcov, manažérov atď., Je dôležité udržať si konkurencieschopnosť a vytvárať si príležitosti pre kariérny rast.

Zamestnávatelia preferujú Six Sigma expertmi preto, že tým získavajú silnú odbornosť do svojich procesov.

Vyučovanie u TAYLLORCOX prebieha pod záštitou renomovaných audítorov, takže nudnú teóriu u nás nenájdete. Všetko pre prax, aby ste bol skutočným expertom v oblasti Six Sigma a Lean. Školenie je koncipované tak, aby ste úspešne zložili skúšky na prvý pokus. Tak na čo ešte čakať? Radi vás uvidíme na niektorom z ďalších školení!

Six Sigma Belt

Chcete získať darček k narodeninám?