Ceny skúšok PeopleCert vyletia hore. Ako ušetríte desiatky EUR?

PeopleCert kúpil Axelos a chystá výrazné zdraženie od 1.2.2022. Ku skúškám pridáva povinné e-Booky. Úplne ruší papierové testy. Online skúšky budú výrazne drahšie a po novom si priplatíte aj za cvičné testy.

Vieme prví

PeopleCert kúpil Axelos a chystá výrazné zdraženie certifikácie od 1.2.2022

PeopleCert od 1. februára 2022 prichádza s novým cenníkom a mení pravidlá certifikačných skúšok. Môže si to dovoliť, kúpil 100% akcií Axelos. Z Examination Institute, ktorý dodnes len spracovával certifikácie sa tak stáva aj vlastník metodik, ktoré patria medzi najžiadanejšie a najlepšie platené certifikácie:

Čo to znamená pre vaše certifikácie?

PeopleCert zmeny pravidiel a cien podrobnejšie v praxi od 1. februára 2022

  • Papierové testy končia. Skúšky už jedine online (za príplatok)
  • Testovacie otázky (nanečisto), tzv. Mock Exam bude online (za príplatok)
  • Ku skúškam (áno, aj Foundation) prikladá PeopleCert aj povinný e-book (za príplatok)

Ako ušetriť desiatky EUR ?

Prinášame tipy, ako zdraženie obísť a ušetriť nemalé peniaze, ale aj drahocenný čas. Všetko prehľadne v rozbore TAYLLORCOX.

Papierové testy končia. Už len online skúšky. Online proctoring.

Svetla, kamera, skúška! Papierové skúšky končia. Úplne. Od 1.2.2022 budú nedostupné. V dobe pandémie sa pochopiteľne dopyt po certifikáciách presunul najmä do online podoby (virtuálne kurzy a online skúšky). PeopleCert sa rozhodol papierovú verziu pochovať úplne.

Skúšky budú po novom prebiehať len online. A nebude to zadarmo. Poplatok za online skúšku bude v desiatkach €. Ide o náklady na OLP supervízora (Online Proctoring), ktorý dozoruje vašu skúšku skrz webovú kameru.

Pretože sa PeopleCert snaží automatizovať celý proces skúšky v rámci svojho ekosystému, ich webový portál není pre každého zrozumiteľný. Ďalší problém je jazyková bariéra. ExamShield (platforma pre zloženie skúšky) je zatiaľ ku stiahnutiu len pre Windows (Microsoft Store). Od 1.2.2022 by mala byť dostupná aj pre Mac OS. Ale či bude schválená aj v Apple Store zatiaľ není jasné.

Preto vám i naďalej budeme nad rámec poskytovať maximálny full servis v procese certifikácie. Naďalej je možné ju zložiť v rámci kurzu ihneď (doporučujeme).

TAYLLORCOX sa vždy stará o bezpečné a spoľahlivé podmienky pre zloženie akejkoľvek skúšky. Prevedie vás celým procesom. Skratka sa postaráme o to, že skúška bude pohodlná, bezpečná a bez stresujúcich okolností.

Zapamätajte si:
  • Papierová verzia skúšok skončí 1.2.2022
  • Digitálna verzia skúšky je drahšia (viac nový cenník PeopleCert)
  • K cene za certifikáciu je naviac účtovaný poplatok za online proctoring (supervizor skúšky)

Ku skúškam povinný PeopleCert e-Book: CORE GUIDANCE

Keď online, tak aj knihy. Po novom vám PeopleCert pribalí k certifikačnej skúške digitálnu knihu, ktorú pre danú metodiku doporučuje. Jednoducho samotná certifikácia nepôjde objednať. To zásadne zvyšuje cenu za certifikačnú skúšku.

Je pritom jedno, že knihu treba daná úroveň nevyžaduje, alebo je dokonca kontraproduktívna. Digitálna verzia knihy je  teda štandard, za ktorý si priplatíte (neoddeliteľná súčasť skúšky) a nezostáva, ako ju akceptovať.

Tlačená verzia kníh bude ďalej dostupná, pochopiteľne za ďalší príplatok. Pokiaľ sa u vyšších skúšok používa rovnaká kniha, PeopleCert vám ju nebude znovu účtovať.

Ilustračný príklad: Absolvent PRINCE2 Foundation bude platiť po novom za skúšku €364 (doporučená maloobchodná cena). Ale test je dostupný už len online (príplatok desiatky €) a k tejto certifikácií naviac dostanete knihu cca +64€. Pokiaľ budete chcieť knihu v tlačenej podobe, je tu príplatok ďalšie desiatky €.


Zdraženie sa týka celého portfólia, tj. PRINCE2, ITIL, MSP, MoP, P3O, MoR. Vyššie ceny budú účtované od 1.2.2022 aj tak je ale možné v budúcom roku absolvovať certifikáciu za výhodnejších podmienok, podľa aktuálneho cenníka (bez eBooku a ďalších poplatkov). Ako?

Stačí objednať certifikačný kurz a vyčerpať ho môžete aj v budúcom roku. Ceny vám zafixujeme teraz a garantujeme, že nebudú navýšené ani po zdražení od 1.2.2022

Teraz máte jedinečnú šancu zabrániť navýšeniu cien. Radi vám vystavíme vouchery na certifikačné skúšky. Čím skôr ich objednáte, tým lepšie. Ich počet pre predobjednávku nieje obmedzený.

TAYLLORCOX garantuje konkurencieschopné ceny s pridanou hodnotou pre B2B a B2C

PeopleCert cez plošné zdražovanie podporuje partnerov s pridanou hodnotou a veľkým odberom certifikačných skúšok. Vďaka tomu vám z pozície leadera na trhu doručujeme vždy najlepší pomer ceny a kvality.

Netvrdíme, že lacnejšiu ponuku nikdy nikde nezoženiete. Ale lacnejšie to v kvalite, ktorá znamená aj komfortné zloženie certifikácie skrátka už urobiť nejde. TAYLLORCOX zo zisku spätne financuje rozvoj materiálov, overuje znalosti a trendy na projektoch.

Neustále vzdeláva svojich trénerov a audítorov tak, aby sme vám zaistili aktuálne know-how z knižníc, ktoré nie sú bežným trénerom dostupné a stále sa vyvíjajú. Vďaka tomu vám môžeme pravidelne servírovať čerstvé a v praxi osvedčené know-how.

Cenotvorba PeopleCert 2022 február a ďalej v praxi:

Stĺpec "Teraz" zobrazuje orientačné ceny TAYLLORCOX v prípade papierovej skúšky, ktorá bude od 1.2.2022 zrušená. Ďalší stĺpec "Od 1.2.2022" zobrazuje ceny PeopleCert a posledný stĺpec "Úspora s TX" ilustruje úsporu nákladov na osobu v prípade objednania certifikácie do 31.1.2022.

Prečo certifikácia PeopleCert od TAYLLORCOX? 

Zrozumiteľný a praktický výklad je dôvodom, prečo sme sa opakovane zaradili do TOP 10 najlepších ATO v celej Európe. Ako jediní v ČR a SK. V kurzoch riešime praktickú implementáciu s merateľnými prínosmi.

Vďaka našemu dominantnému postaveniu na trhu Best Management Practice máme skvelé podmienky, ktoré udržujú naše náklady nízke a pre vás to znamená, že získate stále najlepšie ceny na trhu.

Naše zakladajúce ATO získalo akreditáciu už v roku 1994. Ide o jednú z prvých 3 vzdelávacích organizácií, ktoré boli vo Veľkej Británií schválené UK Cabinet Office (Britskou vládou) za účelom poskytovania akreditovaných kurzov.

Ďalšie otázky a odpovede

Zatiaľ nemáme od PeopleCert informácie, ako to bude s cenou za certifikáciu v prípade opravnej skúšky. Tuto stránku budeme predbežne aktualizovať. Pokiaľ máte viac otázok, môžete využiť nižšie uvedený formulár, alebo si rezervovať online meeting s našimi expertmi.

Chcete získať darček k narodeninám?